Over ons

Opgericht in

Leden en groeiende

diploma's uitgereikt

 In 1989 werd Boxing Stad Groningen opgericht door het Groningse boksicoon Wim Gerlach. Hij werd als bokser 7-voudig Nederlands kampioen en was deelnemer aan de Olympische Spelen van 1960 en 1964. Na het overlijden van Wim Gerlach in 2007 bleef de vereniging het middelpunt van boksend Groningen. Enthousiaste vrijwilligers zetten de club voort waardoor de wedstrijdsport hoog in het vaandel bleef staan!

In 2016 nam Quirijn Kroese (Nederlands kampioen 2016) de dagelijkse leiding over van Boxing Stad Groningen . Het bestuur droeg de club in vertrouwen aan hem over, mede omdat hij hier al jaren zelf bokste.

Boxing Stad Groningen heeft als missie om het boksen voor iedereen en op elk niveau toegankelijk te maken. Er zijn verschillende cursussen bedacht en opgezet. Zoals Girl Power Boxing en Echte Mannen Boksen, vooruitstrevende programma’s waarin het boksen gestructureerd en binnen een korte periode wordt aangeleerd. Het tempo ligt hoog. Hierdoor leer je niet alleen snel boksen, ook je fitheid neemt in korte tijd sterk toe.

Boxing Stad Groningen is niet alleen een boksschool. Ieder die aan zijn of haar gezondheid wil werken kan hier terecht. Met hulp van onze gemotiveerde Personal Trainers kan jouw gewenste gezondheidsdoel eenvoudig worden bereikt. Het beste werkt een Personal Training. De trainer haalt het uiterste uit jou, rekening houdend met je individuele niveau en eventuele beperkingen.

Daarnaast biedt Boxing Stad Groningen ook andere programma’s waarmee je je kracht en uithoudingsvermogen kunt vergroten. 

Boxing Stad Groningen is voor iedereen die niet alleen fit en gezond wil zijn maar ook het sporten op een efficiënte en plezierige manier wil beleven.

Wim Gerlach, 1963, oprichter vereniging

Quirijn Kroese, Oprichter en eigenaar Boxing Stad Groningen Club (vanaf 2015)